Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Madcon tilbake på norsk!

I dag slapp Madcon den nye låta si «Ting & Tang» med Arif som folk allerede har begynt å gå rundt å nynne på. Vi har også hørt rykter om at dette kun er en smakebit på den nye skiva deres Contakt vol. 2 som kommer i 2018. Det begynner å bli en stund siden sist vi hørte dem rappe på norsk så Kingsize møtte gutta for en prat og for å høre hva som skjer for tiden, hva dem syns om dagens norske Hip Hop scene og hvordan de med det nye prosjektet tar det tilbake til røttene sine både sound og tekstmessig.

Det er lenge siden vi har hørt noe fra dere på norsk, hva skjer med ”tilbakefallet”?

Yosef : Ikke noe tilbakefall, vi måtte bare plukke opp tråden der vi slapp den sist. Det var Tshawe som har pusha det igjennom, også har jeg i senere tid skjønt både hvor viktig det var å gjøre det. Personlig og som de artistene vi er og hvor mye vi har å legge på bordet.

 

Jeg husker da dere slapp Contakt i 2012 leste jeg noe om at dere ville gi tilbake til Norge og miljøet med tanke på all suksessen dere hadde med «Beggin» osv.

Tshawe: Det vakke helt det jeg mente, det høres litt pompøst ut. Håper ikke det var sånn folk tolka det.

Yosef: Jeg føler først å fremst at dette er noe vi gjør for oss, så vi har gjort akkurat det vi vil gjøre, i den tiden vi vil gjøre det, på den måten vi har lyst til å gjøre det. Og selvføgelig det skal jo ut, så på sett og vis så er det jo for folket, men det er bare det vi har lyst til å gjøre konstant, men jeg merker at når han pushet det igjennom er det noe som har ligget inni oss. Og nå får vi det ut. Så det er ikke noe vi nå gir tilbake til folket. Vi er ikke der, det her er det vi kommer fra, det er  det vi elsker, det er det vi brenner for! Det er det vi vil nå, og her er vi.

 

Nå er dere aktuelle med «Ting & Tang» kan dere fortelle litt om hva den låta handler om?

T: Det dreier seg om.. ja, hva mener du Yosef?

Y: Jeg mener at «Ting & Tang» er en jævlig wavy låt, vi har fått med Norges desidert mest wavy dude på den. Som er jævlig fett, låta er om å betrakte ting på din egen måte, hvordan uteliv med substanser funker.

*Tshawe ler

 

Hvordan ble samarbeidet med Arif til? Dere har ikke laget noen låter sammen før?

Y: Jeg har laget et par med han, men ikke noe som er ute noe sted.

T: Jeg har alltid villet jobbe med fyren fordi han er en av de få som har holdt på sitt. Vi trenger flere sånne folk innenfor musikk i det hele tatt. Det er mange som prøver seg, men tenker mere på moten enn ferdighetene, og han kjører begge. Han fokuserer mest der det tells og sånn sett fikk vi respekt for han.

Spør du meg har det bare vœrt et spørsmål om tid fordi hver gang vi har møttes har det alltid vœrt sånn ”Hei! Vi må gjøre no”, så nå som vi skal komme med skive passa det helt perfekt.

Y: Du vet, jeg spurte han om vi skulle gjøre en låt sammen på skiva, og han bare ”jass, du veit forrige gang dere kom med Contakt ass.. Dere spurte ikke meg. Jeg ble mad deppa ass”.

 

Dere er veteraner i rap gamet, men har de seneste årene tillagt dere et litt mer pop-aktig sound. Hvordan vil dere beskrive soundet nå på den kommende skiva i forhold til de seneste utgivelsene deres?

T: Det er ikke Pop-aktig i det hele tatt, det var veldig bevisst i henhold til, igjen, broshan. Første Contakt er litt mer schizofren musikalsk sett. På en låt så er det ”Snu Deg Rundt” med Kaveh som er veldig gate, til fakkings ”Fest På Smestad Vest” til en låt med Plumbo. Denne gangen her tenker vi å holde det innenfor rammene. Det er alltid jeg som foreslår at fakk it, vi skal ha det morro ikkesant.

*Yosef himler med øynene..

T: Men han blir alltid med da! Og det er veldig sporty av broshan. Så jeg må respektere det også da! Å lage noe skikkelig så ikke Yosef himler sånn med øya å tenker ”faen hvorfor må Tshawe vœre såå ute i tyrnet sitt, ikkesant. Og av respekt for sjangeren selvsagt. Det ble også et samtaleemne hvorvidt det var forsvarlig å hoppe inn og ut av Hip Hop også videre ovenfor de folka som tar Hip Hop såpass seriøst da. Jeg forstår den tanken, men det her er ikke noe som har blitt til på grunn av de, men samtidig på vegne av «the core fanbase» som er glad i Hip Hop da og at vi snakker det språket og. Vi kommer fra det språket, så vi har bare helt og holdent representert det språket. Så denne gangen er det innenfor rammene. Det er Hip Hop i hvert fall.

Y: Det er veldig oss. Det er ingen andre som kan gjøre den skiva her. Vi har tatt det ett skritt tilbake for å så ta to skritt fram.

 

Føler dere at i løpet av de siste årene har dere blitt utestengt fra den norske Hip Hop scenen?

T: Utestengt? Jeg syns at vi på en måte har blitt litt glemt da. I den forstand atte, jeg vet da faen, jeg tror det er en blanding av at folk tror vi leker litt deilige og det at vi ikke har kommet med materiale på lang tid og det er ikke no feil i at holdningen da blir sånn, ikke sant. Man må reintrodusere seg selv, for kidsa har vokst opp. Det er fear nok det og Hip Hop er såpass konkurransebasert at om det er tilfelle så får det vœre sånn og da får vi stille til de kravene Hip Hop setter.

Y: Og ikke minst at det har kommet en helt ny generasjon. Det er nye folk der ute som er på vei opp. For fem år siden var ikke Arif så stor og Unge Ferrari var ikke født.

Er det noe nytt som har skjedd nå siden sist vi hørte fra dere på norsk som påvirker tekstene deres ekstra mye?

T: Jeg har tenkt på hvordan jeg kan vœre enda mer œrlig om min oppvekst i Oslo, fra vi var kids til nå, uten at jeg tråkker noen på tærne. Uten å disse folk. Det er veldig vanskelig å snakke om ens opplevelser opp igjennom åra uten at folk blir nevnt. Du vet, det var ikke bare meg og Yosef. Det var oss pluss et helt lag med folk, ikke sant. Det kan vœre folk som er borte nå, eller folk som sitter [i fengsel] og folk som ble narkiser og folk det gikk bra med. Alle disse elementene er med på skiva. Det er viktig å ha med dette fordi det er mange i Hip Hop som snakker om et liv og prøver å skildre et image som de ikke veit en dritt om egentlig. Det har blitt en greie for oss å bare ”ey, se på disse fakkerne her” de veit ikke hva de prater om i det hele tatt. Vi er de som går rundt å smiler og prøver å fremme positivitet også videre, men nå har vi gjort det såpass lenge og såpass mye at jeg tror folk har misforstått. Don’t get it twisted baba, det har IKKE vœrt saus hele tiden altså! Det har ikke alltid vœrt enkelt da.. Vi snakker om våre egne personlige erfaringer når vi trampa rundt her på asfalten uten noe flus, ingenting. Sånn sett har vi vœrt langt mer œrlige på denne utgivelsen.

 

Nå som vi snakker om å ta det tilbake til røttene. Hva syns dere om Takin Ova dokumentaren? Og hvorfor er ikke dere med der?

 T: Ja, hvorfor er ikke vi med der?

Y: Helt œrlig så har ikke jeg sett dokumentaren.

T: Jeg har sett den!

Y: Jeg veit at de prøvde å få tak i oss, men vi var på turné.  Så det er derfor vi ikke er med. Men for eksempel han duden som skapte ordtaket ”Takin Ova” er heller ikke med på det. Det var Lyset [N-light-N aka Son of Light]

T: Ja, det er helt ute at Lyset ikke er med!

Y: Så det er et par ting ut i fra det jeg hører som jeg ikke forstår, men jeg skjønner at jeg må se den ganske kjapt!

Hva syns du a Tshawe?

 T: Det kommer ann på hvilket perspektiv man ser det fra. Jeg syns dokumentaren i seg selv var underholdende for min del. Men jeg leste litt mellom linjene der og. Det var ting som ble nevnt uten at man fikk vite hele historien. Nesten alle klippene som er med der hvor gutta liksom skal vœre sånn ”yo, dette her er crewet vårt”, det var jo alle venna våre! For dem ville få gata til å se ut sånn, du veit, vi trenger mangfold, vi trenger utlendingene! Ey, hold kjeft a, du er hypp på å ha svartingene i Hip Hop videoene dine ikke sant! Så da ringte dem oss. Da ler jeg jo! Det er morsomt å vite sannheten bak historier som ikke blir ferdig fortalt også videre. Så det er en god dokumentar ja, Men det er veldig mange som ikke ble involvert som burde vœrt det.

På første Contakt hadde dere med mange featurings og jeg følte at alle hadde hver sin forskjellige rolle å bidra med på låtene. Går det i samme spor nå på den nye skiva?

T: Det er ikke like mange med, men det er featurings med! Det ligger i navnet, Contakt, at vi vil holde kontakt med folk som er både aktuelle og samtidig ikke leke deilige og for kule til å vœre engasjert og oppdatert på hvordan gamet er i dag.

Y: Det er en veldig liten bransje, spesielt vår sjanger, mens det er veldig mye pretensiøsitet og politikk. Så DE fakker ikke med DE, fordi DE fakker ikke med DE, også har vi byer, så har vi east og west, som bare er tull. Siden dag én så har det vœrt sånn at det der er ikke i oss. Om vi vil til Bergen, så går vi til de i Bergen. Vi gjør vår ting med de folka vi respekterer mest og de som inspirerer oss.

 

Det at dere går litt tilbake til røttene med denne skiva, er det et sideprosjekt eller er dette et stilskifte vi vil merke på den engelskspråklige musikken deres også?

Y: Det ene betyr ikke at det andre er ferdig. Dette er ikke noe mixtape, tvert i mot. Dette er en skive på lik linje med alle andre skiver vi har gitt ut. Vi har jobbet med dette i ett år. Du skal ikke bli definert av én ting, det hemmer utviklingen din. Dette her er noe vi alltid har hatt i oss, så nå gjør vi det. Det betyr ikke at det andre er ferdig.

 

Hva syns dere om den norske Hip Hop scenen nå og hva er det dere tilfører den nå i dag?

T: Jeg syns det er veldig mye positivt i dagens Hip Hop scene, for den fremmer individualitet. Jeg mener hva skjer med sånn klassisk ballett-utdannet-fyr som kler seg halvt drag, halvt Hip Hop som i Cezinando? Det er fett, det er lov!

Y: Så har du Lars Vaular i brudekjole som flyr på Øya!

T: Det er lov! Det er fett og det hylles! Til kamelen som er på rømmen og Unge Ferrari. Det er vakkert, det er fargerikt. At vi ikke blir satt i bås av bullshit-regler, det er en veldig stor inspirasjon for oss. Det er grunnen til at vi ble de artistene som vi ble. Hvem faen er du til å si at vi er sellout? Når folk sier det tenker jeg bare ”fakk det! Nå skal vi faen meg bare gå enda mer til venstre. Jeg kommer fra Sør-Afrika, Apartheid er en ganske personlig greie for meg. Det er at ting skal vœre segmentert og kategorisert og jeg får frysninger av hele konseptet. Det har overført seg til musikken også, at musikk er fritt og det syns jeg norsk Hip Hop representerer ganske bra. Det vi tilføyer det er at vi er ambassadører av den friheten fra gammalt av. Så vi gir bare en high five vi med dagens [artister].

Y: Alle gjør SEG nå. Eller, ikke alle, men flere gjør sin egen ting. Vi har alltid gjort oss, så i den sammenhengen tilfører vi oss selv til bordet.

0
  • baggyno

    Cool article, great insight into Madcon’s minds.

Relaterte saker

KingSkurkOne ute med ny singel sammen med Pumba Pengelens!

Etter mange år ute av rampelyset stepper den selverklærte prinsen av Atlanta ute med debutalbum!

Sjekk anmeldelsen vår av Wiz sitt nyeste prosjekt her!

Boston rapperen er ute med ny track!

Videoen til «Ting & Tang» og den rykende ferske låta «Shoo» er her!